Helsetjenester for nonner

Shenpen er i gang med helsetjenester for nonnene i klosteret Tilokpur i Nord-India, et tiltak som kom i gang etter henvendelse fra Karmapa Foundation Europe og Ringu Tulku Rinpoche. Vår feltarbeider Heidi Trondsen har besøkt klosteret og kartlagt hva Shenpen skal bistå med: Helsetjenester på stedet, først i form av en full legeundersøkelse av alle ... Read more
Ragnhild Sved
Lege fra Men-Tsee Khang Medical Institute undersøker pulsen til en av nonnene i Tilokpur.

Shenpen er i gang med helsetjenester for nonnene i klosteret Tilokpur i Nord-India, et tiltak som kom i gang etter henvendelse fra Karmapa Foundation Europe og Ringu Tulku Rinpoche.

Vår feltarbeider Heidi Trondsen har besøkt klosteret og kartlagt hva Shenpen skal bistå med: Helsetjenester på stedet, først i form av en full legeundersøkelse av alle nonnene og langsiktig gjennom månedlige legebesøk og urtemedisin fra Men-Tsee Khang Medical Institute i Dharamsala.

Helsetjenestene kom i gang i februar.  Nonnene har dessuten fått utdelt miljøvennlige, vaskbare sanitetsbind som er produsert i Nepal. De har i en rekke  e-poster til Shenpen uttrykt stor takknemlighet for hjelpen de har fått.

Tilokpur er det eldste klosteret i Kagyu-tradisjonen utenfor Tibet. Det huser 92 nonner i alderen 6–76 år. Alle er fra Himalaya-regionene i India, Nepal og Bhutan.

Initiativet til å støtte nonneklostre kom fra Karmapa Foundation Europa (KFE) i 2015, da de uttrykte et ønske om å styrke statusen og helsen til tibetanske nonner. Sommeren 2017 ba KFE alle landene som er med i stiftelsen om å ta et kloster under sine vinger, ved å støtte dem økonomisk over tid.

Ringu Tulku formidlet dette ønsket videre til Karma Tashi Ling, og det ble besluttet at Shenpen Tibet Aid skal påta seg ansvaret for nonnene i Tilokpur.

Årsmelding for 2023

Les hele årsmeldingen her. Shenpen Aid støtter fattige folk med mat, helse og utdanning. 2023 har vært et aktivt år, og du kan lese ...
Shenpen

Nyhetsbrev fra Shenpen Aid – februar 2024

I dette nyhetsbrevet kan du blant annet lese om Sabitha Oraon. Hun er lærer for 7 nye kvinner som startet sy-trening i januar ved ...
Shenpen