Eksplosiv covid-smitte i India og Nepal

Vi er i gang med nødhjelpsarbeid
Heidi Trondsen

Vi er i gang med nødhjelpsarbeid

 

 

Den andre covid-bølgen har spredt seg fryktelig fort i India den siste måneden, spesielt i Mumbai og Delhi-området. Folk dør i kø utenfor sykehusene som er stappfulle. Mange som kunne ha overlevd, dør av oksygenmangel. Vaksinebeholdningen i India har i tillegg gått tom.

Matutdeling denne uken til sykkeltaxisjåfører og andre fattige i Salugara i India som har mistet inntekter i covid-krisen

 

Smittetallene er stigende i West Bengal i nord-øst India, der våre feltarbeidere jobber, mens situasjonen på sykehusene foreløpig ikke er dramatisk. Det er delvis nedstenging i samfunnet, noe de fattigste merker svært fort. Vi har derfor startet matutdeling. Fattige folk som bor tett i slumområder får også munnbind og håndrens.

 

Covid krisehjelp i Kathmandu

Smittetallene stiger faretruende i Nepal. Vår partner Anamika Aryal, som jobber på gata i Kathmandu, har fått krisemidler fra Shenpen for å hjelpe til med oksygen og akutt behandling for covid-smittede og syke. Hun jobber med et team av sosialarbeidere som nå setter opp isolasjonsrom for covid-pasienter. Anamika forteller at situasjonen i Kathmandu er forferdelig – «horrible» – og at de prøver å kompensere for manglende tiltak fra regjeringen, det vil si ta vare på de fattigste i covid-krisen.

 

Mat til munker og nonner

Vi har sendt midler til mat til 300 nonner og munker i tre klostre i India: Tilokpur Nunnery i Himachal Pradesh, Sonada Monastery og Sed-Guyed Monastery i Salugara. Klostrene har problemer med å skaffe inntekter når samfunnet stenger, og er derfor avhengige av denne hjelpen.

 

Mat til fattige i Bodhgaya

Vi har sendt matpenger til en ung mann i Bodhgaya, Santosh. Han mistet nettopp sin beste venn Rahul, som døde av covid for kort tid siden. Rahul ble bare 25 år. Han og kameraten Santosh var turguider da Karma Tashi Ling-sanghaen var i Bodhgaya noen år tilbake, og de hjalp til med å få midler fram til lokale familier i nød.  

Santosh skal nå dele ut mat til fattige familier og «dedikere» det til sin avdøde venn. De har jobbet mye sammen med å hjelpe fattige i Bodhgaya, så dette blir i Rahuls ånd.

 

Mat, munnbind og håndrens til folk i økonomisk krise

Den siste uken har vi startet matutdeling til fattige mennesker i byen Salugara ved foten av Himalaya. Det er mange som nå trenger hjelp. Små virksomheter som må stenge og sykkeltaxisjåfører som ikke får passasjerer. Hjelpen går til de fattigste i samfunnet, de som er hardest rammet i covid-krisen.

Vi deler ut munnbind og håndrens slik at så mange som mulig kan få mulighet til å beskytte seg, spesielt i slumområder der folk bor tett uten å bruke munnbind. De får en pose hver med håndrens og fem munnbind i god kvalitet.

 

Hjelp oss å nå flere fattige familier med covid-beskyttelse og livsnødvendige matvarer! 

Her finner du Informasjon om hvordan du kan bidra.

100 kroner vil gi en familie 5 kg ris, 2 kg linser, 1 liter olje, såpe, te, sukker, krydder, stearinlys (det er ofte strømbrudd) og grønnsaker.

 

Utdeling av masker og håndrens i fattige strøk i byen Salugara

 

“Kan vi få smør?”, spurte denne lille jenta mange ganger da vi kjøpte mat til dem. Familien hennes har aldri råd til å kjøpe smør. Så hun fikk smør oppi matposen og var så fornøyd

 

 

Årsmelding for 2023

Les hele årsmeldingen her. Shenpen Aid støtter fattige folk med mat, helse og utdanning. 2023 har vært et aktivt år, og du kan lese ...
Shenpen

Nyhetsbrev fra Shenpen Aid – februar 2024

I dette nyhetsbrevet kan du blant annet lese om Sabitha Oraon. Hun er lærer for 7 nye kvinner som startet sy-trening i januar ved ...
Shenpen