Koronasituasjonen og prosjektarbeid i India og Nepal

Shenpen rakk akkurat å bli ferdig med toalettprosjekt på gutteinternatet i Sonada før det ble meldt om tre ukers lockdown i India for å hindre spredning av Covid-19. Skolene har stengt, og våre fadderbarn som vanligvis bor på internatet har reist hjem. Viruset har spredt seg til alle delstater i India, en skremmende situasjon for ... Read more
Heidi Trondsen

Shenpen rakk akkurat å bli ferdig med toalettprosjekt på gutteinternatet i Sonada før det ble meldt om tre ukers lockdown i India for å hindre spredning av Covid-19. Skolene har stengt, og våre fadderbarn som vanligvis bor på internatet har reist hjem.

Viruset har spredt seg til alle delstater i India, en skremmende situasjon for et land med over 1,3 milliarder mennesker. Mange lever tett innpå hverandre og har dårlig tilgang til vann og sanitær.

Våre faddermunker i Siliguri har det bra på klosteret. De har vært holdt innenfor klosterets murer i flere uker allerede, for å beskytte dem mot smitte.

I Nepal er det også full nedstenging. Her er koronasituasjonen usikker. Det er i skrivende stund kun påvist fem smittetilfeller, og det meldes om svært begrenset testing i hovedstaden Katmandu, og ingen testing andre steder i landet.

Vi får melding om at fadderjentene våre i Durlung har det bra. Men i et land som Nepal med stor analfabetisme er det lett for at panikken sprer seg, og folk hører på rykter heller enn kunnskap.

Årets skolesekkprosjekt i Nepal kan dessverre ikke utføres under omstendighetene, og er utsatt inntil videre.

Det er mange fattige mennesker i de områdene vi jobber som er nå er rammet av nedstenging og ikke har til mat på bordet.

Shenpenmedarbeider Urgyen Tsering i Sonda forteller at det er stor frykt i landsbyen, samtidig som mange fattige folk ikke har håndrens, eller rennende vann, og ikke skjønner dette med sosial distansering.

Mange arbeidere som ikke hører hjemme i Sonada, er funnet sovende ute, uten mat, siden de ble sittende fast da statsminister Modi den 24. mars ga fire timers varsel om 21 dagers lockdown i India. Alle transportmidler ble øyeblikkelig innstilt, og flere millioner pendlende arbeidere og andre kom seg ikke hjem.

Vi samarbeider nå med Himalayan United Organization i Sonada som operer som et slags frivillig politi. De har tillatelse til å gå omkring ute, og har funnet familier og akterutseilte arbeidere i akutt mat-nød som Shenpen nå bidrar med mat til. De har også delt ut ansiktsmasker og håndrens til folk i landsbyen støttet av Shenpenmidler.

Vil du bidra til at flere fattige mennesker får hjelp til mat og virus-beskyttelse?

All hjelp mottas med stor takk!

Betalingsinformasjon: Se under “hvordan hjelpe”.

Årsmelding for 2023

Les hele årsmeldingen her. Shenpen Aid støtter fattige folk med mat, helse og utdanning. 2023 har vært et aktivt år, og du kan lese ...
Shenpen

Nyhetsbrev fra Shenpen Aid – februar 2024

I dette nyhetsbrevet kan du blant annet lese om Sabitha Oraon. Hun er lærer for 7 nye kvinner som startet sy-trening i januar ved ...
Shenpen