Barnehage og mer omsorg for de minste i Sonada.

Den 19. mars startet Shenpens barnehageprosjekt i Sonada. Vi utvider nå vårt engasjement for de nesten 240 barna som bor på internatet. En gammel bygning like ved klinikken blir renovert, og skal bli til den første barnehagen i lokalsamfunnet. Vår lokale partner settlement officer Tenzin Tsepak er glad for å være igang med prosjektet,som han i fjor søkte støtte fra Shenpen om å etablere. Barnehagen vil gi de minste barna i Sonada en mye bedre hverdag, siden det nå er flere 3-4 åringer som må bli med de store barna på skolen om dagene. Bittesmå i skoleuniformer.

Pengestøtten fra Shenpen er til renovasjon, et godt gulv, møbler, leker etc. Nå bæres det stein og sement inn i den falleferdige bygningen som blir forsterket på alle kanter.

Vi er også i ferd med å lyse ut leding stilling som ny hostel mother for de minste barna på internatet, som Shenpen skal betale for. Til nå har det kun vært Pema Lhamo som har passet på 60-70 barn alene.  Barna bor på to rom, hun sover på det ene om natta. Endelig kommer det hjelp, og vi håper å finne en person med gode omsorgsevner. Og som er glad i å vaske, siden det blir temmelig mye klær å vaske for 70 små!

Takk for alle donasjoner, som nå blir transformert til omsorg og en bedre hverdag for  barna i Sonada.

IMG_7623

Leave a comment