Effektiv hjelp til jordskjelvrammede i Nepal.

kaguy monlam relief workTusen takk til alle gavmilde givere som har hjulpet Shenpen Tibet Aid til å sende langt over 300.000 kroner til jordskjelvrammede i Nepal i løpet av sommeren. Pengene er distribuert ved hjelp av trygge samarbeidspartnere, og har gitt tusenvis av mennesker telt, vann, mat og andre nødvendigheter.

Pengene har bl.a. gått til

  • Distriktet Yolmo rett etter det første jordskjelvet i april, som ligger like ved episenteret og ble totalt ødelagt. Hjelpen ble sendt med munker fra Sonada kloster i India like over grensen til Nepal, og videre fra Kathmandu via Karmapa´s Earthquake Relief Committee.
  • Fire sterkt rammede landsbyer som ligger noen timer fra Kathmandu, ved hjelp av vår medarbeider Lama Phurba som egenhendig kjøpte inn flere lass med nødhjelp og kjørte tingene fram til landsbyene. Vi planlegger å starte helseprosjekt i en av disse landsbyene, Chimile, i løpet av høsten.
  • Shedrup Relief Fund i Kathmandu, grunnlagt av Chokiy Nyima Rinpoche, som har distribuert midlene via kompetente nettverk og erfarne medarbeidere.
  • Et nonnekloster nær grensen til Tibet som kollapset fullstendig under det første jordskjelvet. Hjelpen er sendt via Ringu Tulku Rinpoche´s Rigul Trust. Først kunne man nå klosteret kun via helikopter. Nonnene måtte evakueres, og våre midler hjelper dem til å overleve i midlertidige lokaler, da det vil ta tid å gjenoppbygge klosteret deres.

Durlung landsby nær Pokhara, der vi har vår fadderordning for fattig jenter, skal også få hjelp til gjenoppbygning av ødelagte hus. Vi reiser på prosjektreise dit nå i september og skal undersøke alle husene til de 44 fadderjentnene våre for å se nøyaktig hva som trengs. De fleste husene her fikk kun sprekker., men det gjør husene utrygge å bo i.

Igjen, tusen hjertelig takk for utrolig giverglede!

 

DSCN1180