Varme klær til kalde barn i Himalaya

IMG_3926
Barn i “nye” brukte ullgensere og hettejakker. Med hostel warden Jigmey Samdup og Urgyen Tsering.

Også i år har barna Shenpen hjelper i Sonada fått varme klær og sko og over hundre sokker, nå når vinterkulda setter inn. Siden vi i år ikke hadde så stort budsjett, har vi trålet bruktmarkeder for å finne gode og varme klær til de aller fattigste barna. Hettejakker er veldig populært. Vi nordmenn liker jo varme lammeullsgensere, så vi har funnet mange gode brukte ullgensere som kommer fra utlandet, mest Kina., da det som kalles “ull” i store deler av India, (Sonada ligger langt fra Kashmir), gjerne er laget av syntetiske stoffer. Mange barn har også fått nye rimelige sko. Men siden det bor nærmere 200 barn på internatet i den tibetanske bosetningen vi støtter, kommer vi ofte til kort med å kjøpe inn nok klær.

Det er vanskelig å få tak i skikkelige bomullstrøyer til barna. Så hvis noen har et lager, eller vil kvitte seg med avlagte bomullstrøyer eller ullundertøy (5 -16 år) , er vi glade for en pakke i posten. Dog kan jo portoen bli litt dyr.

Da er det kanskje lettere å sende litt penger til vår innsamlingskonto 6011.06.97875 som kan merkes “varme klær” om du har lyst til å hjelpe til.

Postadressen til vårt prosjekt i Sonada:

Tashiling Tibetan Settlement

Settlement office

(ATT: Urgyen Tsering or Heidi Trondsen)

P.O. Sonada, Dist. Darjeeling, 734209

West Bengal

India

 

 

IMG_3882
Shenpen´s sykepleier Ambika Rai med nødvendigheter til barna. Shenpens fadderbarn får også hygieneartikler.

 

IMG_3921
Passer den tro? Heidi Trondsen fra Shenpen prøver gensere på barna.
IMG_3934
23 barn som hadde hull i skoene ble med på skobutikken i Sonada.

 

 

 

Leave a comment