Sju kandidater har startet skills training sponset av Shenpen.

IMG_3854
Binod som har mistet begge bena får opplæring i å sy på maskin av sylærer Asha.

Det er spennende at vi allerede det første året med yrkesopplæring /skills training for unge mennesker i Darjeeling distriktet i Himalaya har hele sju kandidater som er godt igang med studier.

To sjåfører, Dawa og Rinzen, har allerede fått sertifikat. Temba som skal bli elektriker har begynt på det første av to studieår på Indian Technical Institute i Tung. Han har tidligere vært munk, men måtte avbryte munkestudier for å komme hjem og hjelpe familien med inntekt.

IMG_2344
Temba på 22 år som skal bli elektriker.

Vår første sykepleiekandidat, en tibetansk ung dame som heter Kunga, reiste i høst til Bangalore for å starte 3,5 år med sykepleiestudier. Hun går på St. Martha´s School of Nursing, en berømt, men også streng, sykepleierskole. To tibetanske ungdommer som begge heter Tenzin har begynt på computer studies, en ung mann i Darjeeling og en 25årig ung dame i storbyen Siliguri. Vi håper å kunne skaffe dem hver sin computer i løpet av vinteren.

Vår siste kandidat er Binod, en ung mann som fikk kappet av begge bena i en togulykke for noen år tilbake, og siden har vært hjemme i sengen. Han har nå fått seg både symaskin og sylærer som kommer hjem til ham tre ganger i uken. Vi håper han kan lære nok til å få seg en liten business hjemmefra. Han har sydd sine første putevar og er veldig stolt av det! Det er vanskelig å overleve i India der man må klare seg uten trygd. Om familien er fattig og ulykken er ute, er det ikke lett å klare seg. Vår kandidat har ikke rullestol, så vi fundraiser nå for en rullestol til ham.

IMG_3814
Binod på vei til å kjøpe symaskin, båret på ryggen av sin bror.

 

Vi ønsker all våre kandidater lykke til med studiene!

Om du som leser dette tenker at din yrkesgruppe kanskje kunne sponse noen til skills training, er det bare å ta kontakt!

Send i så fall e-post til post@shenpen.no som merkes “skills training”. Vi følger opp.

Studier i India er svært mye billigere enn i Norge, så pengene rekker langt. Vi håper å utvide programmet med flere kandidater til neste år. Vi vurderer den enkelte kandidat´s behov for støtte. Noen får kun skolepenger, noen også litt ekstra til å dekke utgifter til mat og transport. Sykepleiestudier koster rundt 30.000 kroner (kun skolepenger).

Frisør?

Helsearbeider?

Hotell og restaurant, kokk?

Skjønnhetspleier?

Bilmekaniker?

Snekker?

Din yrkesgruppe???

Leave a comment