Eksplosiv covid-smitte i India og Nepal

Vi er i gang med nødhjelpsarbeid

 

 

Den andre covid-bølgen har spredt seg fryktelig fort i India den siste måneden, spesielt i Mumbai og Delhi-området. Folk dør i kø utenfor sykehusene som er stappfulle. Mange som kunne ha overlevd, dør av oksygenmangel. Vaksinebeholdningen i India har i tillegg gått tom.

Matutdeling denne uken til sykkeltaxisjåfører og andre fattige i Salugara i India som har mistet inntekter i covid-krisen

 

Smittetallene er stigende i West Bengal i nord-øst India, der våre feltarbeidere jobber, mens situasjonen på sykehusene foreløpig ikke er dramatisk. Det er delvis nedstenging i samfunnet, noe de fattigste merker svært fort. Vi har derfor startet matutdeling. Fattige folk som bor tett i slumområder får også munnbind og håndrens.

 

Covid krisehjelp i Kathmandu

Smittetallene stiger faretruende i Nepal. Vår partner Anamika Aryal, som jobber på gata i Kathmandu, har fått krisemidler fra Shenpen for å hjelpe til med oksygen og akutt behandling for covid-smittede og syke. Hun jobber med et team av sosialarbeidere som nå setter opp isolasjonsrom for covid-pasienter. Anamika forteller at situasjonen i Kathmandu er forferdelig – «horrible» – og at de prøver å kompensere for manglende tiltak fra regjeringen, det vil si ta vare på de fattigste i covid-krisen.

 

Mat til munker og nonner

Vi har sendt midler til mat til 300 nonner og munker i tre klostre i India: Tilokpur Nunnery i Himachal Pradesh, Sonada Monastery og Sed-Guyed Monastery i Salugara. Klostrene har problemer med å skaffe inntekter når samfunnet stenger, og er derfor avhengige av denne hjelpen.

 

Mat til fattige i Bodhgaya

Vi har sendt matpenger til en ung mann i Bodhgaya, Santosh. Han mistet nettopp sin beste venn Rahul, som døde av covid for kort tid siden. Rahul ble bare 25 år. Han og kameraten Santosh var turguider da Karma Tashi Ling-sanghaen var i Bodhgaya noen år tilbake, og de hjalp til med å få midler fram til lokale familier i nød.  

Santosh skal nå dele ut mat til fattige familier og «dedikere» det til sin avdøde venn. De har jobbet mye sammen med å hjelpe fattige i Bodhgaya, så dette blir i Rahuls ånd.

 

Mat, munnbind og håndrens til folk i økonomisk krise

Den siste uken har vi startet matutdeling til fattige mennesker i byen Salugara ved foten av Himalaya. Det er mange som nå trenger hjelp. Små virksomheter som må stenge og sykkeltaxisjåfører som ikke får passasjerer. Hjelpen går til de fattigste i samfunnet, de som er hardest rammet i covid-krisen.

Vi deler ut munnbind og håndrens slik at så mange som mulig kan få mulighet til å beskytte seg, spesielt i slumområder der folk bor tett uten å bruke munnbind. De får en pose hver med håndrens og fem munnbind i god kvalitet.

 

Hjelp oss å nå flere fattige familier med covid-beskyttelse og livsnødvendige matvarer! 

Her finner du Informasjon om hvordan du kan bidra.

100 kroner vil gi en familie 5 kg ris, 2 kg linser, 1 liter olje, såpe, te, sukker, krydder, stearinlys (det er ofte strømbrudd) og grønnsaker.

 

Utdeling av masker og håndrens i fattige strøk i byen Salugara

 

“Kan vi få smør?”, spurte denne lille jenta mange ganger da vi kjøpte mat til dem. Familien hennes har aldri råd til å kjøpe smør. Så hun fikk smør oppi matposen og var så fornøyd