Deltakerne i 3-toppsløpet på Jeløya løp inn mat til fattige rammet av covid-krisen i India

Årets 3-toppsløp på Jeløya gikk av stabelen helgen 19. og 20. Juni. Det er 8. gang dette terrengløpet arrangeres, hvor alt arbeid gjøres på dugnad av en gjeng lokale entusiaster. Deltakerne løper i vakre omgivelser, enten 10 km til en topp, eller for de sprekeste 30 km til tre topper. Om lag 350 deltok i år, til tross for et litt annerledes arrangement spredt over to dager på grunn av koronarestriksjoner. 

Yvonne & Lars
Yvonne Larsen og Lars Walvig fra Shenpen fundraising på 3-toppsløpet. Inntektene fra løpet har gått til Shenpen Aid 7 år på rad.

Shenpen Aid har vært så heldig å få overskuddet av inntekter fra deltakeravgiften og salget av T-skjorter i hele 7 år. Det startet med en forespørsel om å lage håndmalte startnumre til deltakerne. Shenpens feltarbeidere var på det tidspunktet i Sonada i indiske Himalaya, og spurte internat-barna der om de hadde lyst å lage startnumre. Gjett om de hadde! Over tre dager ble det laget 300 fargerike håndmalte startnumre. Noen barn malte nummer i mange uker etterpå, og kom stolt og viste fram numrene de hadde malt, altfor små til å forstå at det var for sent. Numrene var allerede sendt i posten til Norge. 

 

Barn fra den tibetanske skolen i Sonada med  startnumre de laget i 2017.

Startnumrene ble veldig populære, så barna ble invitert til å lage startnumre tre år på rad. I 2018 valgte arrangørene av 3-toppsløpet å kjøpe et profesjonelt elektronisk tidtakingssystem med målebrikker i startnumrene, så da ble barna bedt om å male flotte bannere som settes opp i start- og målområdet hvert år. Bønneflagg fra Sonada vaier fargerikt i vinden på alle de tre toppene løperne passerer, så følelsen av Himalaya er sterkt til stede.

 

 

Rundt 350 ivrige deltakere løp inn hjelp til kriserammede i India i årets 3-toppsløp

 

På grunn av den akutte covid-krisen i India nå, går inntektene fra årets løp uavkortet til mat og smittevern til de trengende. Shenpens feltarbeidere i India deler ut rasjoner med tørrmat og grønnsaker til fattige familier i Darjeeling-distriktet, og lunsjposer til folk som bor på gata. Dette arbeidet er akutt og nødvendig, da det er svært mange som nå befinner seg i total økonomisk ruin uten arbeid og inntekt. Sparepengene er brukt opp for lenge siden. Uten trygd av noe slag.

Da hjelper en matpose fra Shenpen uendelig mye. 

Takk til arrangørene, sponsorene og deltakerne på 3-toppsløpet! 

Takknemlige Shenpenmedarbeidere på 3-toppsløpet: Bjørn Økland, Katerina Johansen og Yvonne Larsen.