Varme klær og solenergi i Sonada

IMG_1014

Kulden i Himalaya i desember er ingen spøk når den blander seg med fuktige skyer og trenger seg inn i lunger og ledd. Derfor er det også i vinter en glede for Shenpen å kunne gi varme klær til de barna i Sonada som trenger det mest, og enda mer gledelig å sette i gang et solenergiprosjekt nå i vinter for å varme opp vann til over 200 unger.

 

Varme klær til fattige elever:

Det har blitt mange varme kule strømpebukser i ekte Himalaya-fashion til jentene og joggebukser til guttene. 15 barn som bare hadde flipflops eller crocks fikk nye sko.  Og selvsagt varme gensere og sokker i massevis. Vi samarbeider med sykepleierne på klinikken og hostel mothers for å finne de  barna som mest trenger klær.

 

Små fornyelser:

Barna på internatene har også fått nye helfigurs speil, de første speilene noen sinne. Spesielt ungdommene var henrykte. Selv om man har lite, vil man jo se godt ut! Det har også blitt solide skohyller for ordens skyld, og alle knuste vinduer er reparert (det kan gå hardt utover vinduene med over hundre gutter samlet!) Små ting som betyr mye. Jentene setter stor pris på TVén  og videoen de fikk i vår fra Marked med Mening i Oslo.

 

 

Stor fornyelse: SOLENERGI til oppvarming av vann til barna:

Den største nyheten er at vi med det første skal innstallere solpaneler til oppvarming av vann til over 200 unger på internatene, som nå har iskaldt vann og er helt uten oppvarming inne. Å vaske seg blir vondt i så kaldt vann! Prosjektet er såvidt igang, vi har hatt solenergiekspert på befaring i Sonada som konkluderte med at tåke til tross, vannet vil bli oppvarmet. En drøm om varme går i oppfyllelse! Det skal også bli to gatelys i bosetningen, som nå ligger badet i mørke om kveldene

 

Takk til Rotary Athenæum.

Vi er svært takknemlige for Rotary Athenæum i Norge som har besluttet at de skal sponse installasjonen av solenergiutstyret som vil  lyse opp i den tibetanske flyktningeleiren i Sonada og varme barn i mange år fremover.

 

Takk også til alle andre støttespillere som gjør det mulig for oss å følge opp klinikken i Sonada, bidra med medisiner og helseinformasjon, og gi barna mulighet til skolegang i en hverdag så langt fra norsk standard man kan komme. Uten dere kunne vi ikke ha klart det!

 

Mens vi venter spent på solenergiutstyret, kan fadderne glede seg til tegninger fra sine fadderbarn nå til jul.

 

 

 

Leave a comment