Skills training i Sonada – kjøretrening for kvinner, pc-er til ungdommer

En liten update om Shenpen´s skills training program i Sonada:

Vi skal nå utvide vårt program med kjøretrening for vanskeligstilte kvinner. Vi samarbeider med en lokal kjøreskole som eies av en kvinne, Gita Chetri (bildet under) som underviser på kjøreskolen. Sertifikat for kvinner er nye nytt i disse Himalayatraktene der svært mange er arbeidsledige eller har veldig tungt arbeid. Sertifikat kan gi kvinner nye muligheter. Det er vondt å se hvordan ufaglærte kvinner jobber på byggeplasser og bærer steintunge bører for å tjene en dagslønn på 15 kroner. De trenger alternativer.

DSCN0392

Donasjon av pc´er:

Tre glade ungdommer i Shenpen´s skills training program i Sonada har fått ny pc og bredbånd  som del av sine computer studies. De har pc-ene til låns inntil de får sine respektive diplomer til sommeren, hvorpå de skal få dem til odel og eie. En egen pc er stort i India, man kan bli viktig i landsbyen og hjelpe mange med epost-skriving og internett-ting. Vi takker Kommunenes Landspensjonskasse for donasjon.

DSCN0021Bilde: Tenzin Bhuti, Tsering Chöden og Tenzin Jordan.

Mye mer å lære:

Skredderkandidat Binod, som har mistet begge bena og lærer å sy hjemme, har fått ny skredderlærer. Læreren er selv fattig og overlever av en bitteliten systue, men kan leve av syingen. Fra å sy gardiner og putevar lærer Bonod nå å sy barneklær og skoleskjorter. Det er noe som kan gi inntekter i fremtiden.

DSCN0575

 

Leave a comment